Thursday, 25 April 2013

Widget

Hola!!

Kalau korang perasan blog aku dah ada widget disebelah kiri bawah.
Style tak widget dari Usop Wilcha tu
Of course lah style kan.
Jangan nak membongak kalau korang cakap korang tak kenal Usop Wilcha tu siapa.
Korang tak tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah arahan Mamat Khalid ke??
Korang ni tak fun lah...
Ok2 kali ni gua nak ajar korang macam mana nak letak widget ke dalam blog.
Especially blogspot lah sebab blog lain gua tak pernah dan tak nak main pun :p hehe.
Caranya mudah saja korang pergi ke website ni


korang pilih lah widget2 mana2 korang suka
lepastu copy code dia
then korang bukak blog korang 
pergi ke LAYOUT
lepas tu tekan add gadget
paste code widget korang tu
lepastu save dan view blog korang tengok ada ke tak.
Selesai sudah.
Aku cuma promote link yang kat atas tu je sebab simple dan mudah. (simple BI mudah BM hehe).
Ok tu je
Adios... 

1 comment: